Despre noi

La Frumuşeni, lângă Arad, pământul lucrat cu pasiune şi respect rodeşte perle de viaţă şi sănătate.

Regina fructelor, cătina carpatină cultivată aici uimeşte prin aroma exotică şi conţinutul ridicat în vitamina C, caroten, fenoli și polifenoli, flavone, lipide fine şi aminoacizi esenţiali.
Cel mai complex remediu natural cunoscut, esenţă de energie solară, alungă bolile iernii, fortifică inima, măreşte imunitatea şi grăbeşte vindecarea.
Susţine efortul intelectual şi performanţa sportivă.
Este un antioxidant şi energizant de excepţie. Serotonina din cătină, hormonul fericirii, goneşte depresia, deschide pofta de viaţă, reface memoria şi stimulează creativitatea.

Bioactivitatea fructelor sau sucului, consumate proaspete sau după dezghețare, fără tratare termică, este calitatea cea mai importantă și darul de preț pe care acest minunat fruct îl face consumatorului.

Fructele de cătină, obţinute prin cultivarea în sistem ecologic, sunt tot mai căutate, fiind cerute de industriile alimentară, farmaceutică și cosmetică.
Soiurile românesti ClaraMaraCoraDora, şi Andros, sunt foarte solicitate pe piaţa externă fiind printre cele mai valoroase din Europa.
Gustul şi aromele exotice incredibile ale fructelor le fac foarte căutate pe piata de profil.

Centrul de Excelenţă pentru Cultura Cătinei din Frumuşeni – Arad este formator şi promotor al conceptului de cultivare profesionistă a cătinei în Romania.
Aici se află cea mai mare pepinieră autorizată de cătină din Europa, cu o capacitate de productie de peste 1,5 milioane de puieti pe an. Este singura pepinieră din Romania care produce material de plantare certificat BIO, admis la înfiinţarea de plantaţii ecologice.
Puieţii de cătină, produşi de noi printr-o tehnologie absolut originală și revoluționară, sunt remarcabili prin dimensiuni si prin capacitatea agronomică de a genera plantaţii comerciale încheiate, uniforme, viguroase şi foarte precoce, fiind capabili să realizeze prima producţie economică de fructe în anul al treilea de la plantare.

Activitatea de cercetare şi de multiplicare a cătinei este susţinută de o plantaţie comercială de 24 de ha, în creştere cu cca. 10 ha/an, în care se obţin, în condiţii de fermă, producţii record pentru Europa.
Chiar şi în anii dificili, cu precipitaţii abundente si umiditate excesivă, în care viticultura și pomicultura înregistrează rezultate slabe, la Frumuşeni se obţin producţii de cătină de peste  22-24 to/ha, de înaltă calitate, valorificate la cele mai bune preţuri din Europa.

Producțiile de fructe de cătină obținute la Centrul de Excelență pentru Cultivarea Cătinei de la Frumuşeni-Arad, demonstrează an de an că, în condiţii de vegetaţie normale, printr-o tehnologie judicioasă, cu cheltuielile de producţie ţinute sub control, din cultivarea cătinei în sistem ecologic se poate obţine profit, mai mare, mai constant şi mai sigur decât la orice altă cultură neprotejată din arealul agricol al ţării, cifra de 10.000 de euro/ha fiind o ţintă absolut realistă.

Rezultatele Centrului de Excelenţă pentru Cultura Cătinei de la Frumuşeni Arad, plasează România între ţările europene cele mai mari producătoare şi fac din cultivarea cătinei o activitate rentabilă, demonstrând încă odată că o afacere bine gestionată, bazată pe muncă susţinută şi pe cunoştinţe temeinice în domeiu, poate fi realizată cu succes, dacă se exploatează inteligent resursele materiale şi forţa de muncă autohtonă.

 

Contactează-ne:

Please leave this field empty.